English LessonsEscola d'AnglèsGrammarLanguagesLearningCom ajuda la lectura a aprendre anglès?

08/09/2020by firstpage0
https://i1.wp.com/firstpageschool.es/wp-content/uploads/2020/02/DSC04600-800x800-1.jpg?fit=800%2C800&ssl=1

Sovint ens pregunteu per què utilitzem la lectura com a base de la nostra metodologia o com ajuda a millorar l’anglès. Com sabeu, a la nostra acadèmia First Page llegim molt! Tenim una biblioteca que va creixent dia a dia i totes les classes estan plenes de contes i històries. Però, per què fem servir...

Sovint ens pregunteu per què utilitzem la lectura com a base de la nostra metodologia o com ajuda a millorar l’anglès. Com sabeu, a la nostra acadèmia First Page llegim molt! Tenim una biblioteca que va creixent dia a dia i totes les classes estan plenes de contes i històries.

Però, per què fem servir la lectura per aprendre l’anglès?

Doncs a continuació us deixem els 5 motius principals.

 

1. Més exposició a la llengua de forma natural

Els contes ens permeten introduir diferents temps verbals, expressions i vocabulari de més nivell que no pas al parlar. Les imatges i els dibuixos ens ajuden a crear un context, que els nens intueixen.

La repetició és clau! Aprenem a base d’anar repetint paraules i expressions. Quan una història els hi agrada, la repeteixen infinites vegades oi? Doncs això els ajuda a anar assimilant noves paraules, refrescar expressions que ja havien aprés i anar observant a través del context.

A l’escola també repetim contes! Ja sigui al casal o bé a les classes, els nostres alumnes gaudeixen molt repetint històries, participant-hi activament i anticipant allò que passarà.

2. Estimula la imaginació

Els llibres ens transporten a llocs fantàstics, ja siguin reals o no! Ens permeten descobrir racons del món i de la nostra pròpia imaginació. Els colors i les formes estimulen el que es coneix com “joc imaginatiu” a través del qual els nens creen escenaris. Aquesta forma de jugar els ensenya a desenvolupar no només el llenguatge, sinó el pensament cognitiu.

Oi que sovint heu vist els vostres fills recreant l’escena d’una pel·lícula o un conte? Aquesta és la seva forma d’explorar, de reproduir vocabulari i expressions que han après i d’assimilar-ho correctament.

Els jocs que es poden derivar d’un conte també els ajuden a assentar allò que han après, o repassar el que s’anomena “Focus Language”, és a dir, el vocabulari que ens interessa aprendre.

Si heu passat per davant de l’escola, haureu vist que nosaltres fem molts jocs amb flashcards per repassar vocabulari, i si porteu els vostres fills estan aprenent anglès amb nosaltres, veureu que l’evolució molt forta i ràpida.

 

3. Gestió de les emocions i sensacions

Els llibre utilitzen morals i missatges, treballen les diferents emocions i ens transporten a experiències, ja siguin bones o dolentes, a través dels seus personatges. Els nens s’hi identifiquen o bé aprenen a empatitzar amb els personatges.

Com utilitzem això per aprendre? Poder expressar com ens sentim és l’objectiu primari d’una llengua. Per això nosaltres potenciem l’expressió oral i escrita, per a poder donar als nostres alumnes les eines per poder explicar com se senten.

Observant diferents personatges, explorem els sentiments i treballem les emocions, que anem incorporant poc a poc al nostre llenguatge.

 

4. Aprenem més quan estem interessats

Això és un fet! Quan ens interessa el tema del que es parla, parem atenció, i quan no, desconnectem totalment. Per això els llibres son una gran font d’interès. N’hi ha per tothom: pels que els hi agraden els dinosaures, pels que volen aprendre sobre peixos, sobre volcans, sobre contes de por o fins i tot per els que no volen aprendre i només viure aventures!

 

5. La gramàtica i el vocabulari han d’anar junts

Tot i que el desenvolupament de la gramàtica i del vocabulari són dos arees diferents, no els podem aprendre per separat. Segur que sovint heu sentit allò de: es que en aquest país no hi ha manera d’aprendre anglès!

Això és perquè la forma tradicional d’aprendre separa l’aprenentatge del vocabulari  de la gramàtica. Un dia ens expliquen el present simple i un altre dia ens ensenyen vocabulari sobre fruites. Però com ho lliguem tot això?

Els contes ens ajuden a trobar vocabulari i gramàtica en un mateix context de forma correcta, sense adaptacions ni dificultats. Per tal d’aprendre una llengua correctament necessitem sentir-la, molt i sovint, en la seva forma correcta i els llibres són el vehicle perfecte per casar la gramàtica i el vocabulari d’una forma entretinguda i divertida.

 

Molt sovint ens pregunteu quan és un bon moment per començar a llegir amb els vostres fills.

La resposta é smolt simple: comencem a aprendre una lengua des del moment en que naixem. Començar a llegir contes en anglès a nadons sempre és una bona idea! Durant els primers moments de vida, aprenem a base d’escoltar i repetir allò que sentim. Si els acostumem als sons (fonemes) de la lengua inglesa des d’un principi, els hi estem donant un gran avantatge..

Per això nosaltres introduïm els contes des del nostre primer curs: Babies 1. Si voleu saber més informació sobre les classes a bebés, podeu consultar la nostra web!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posa't en Contacte
Carrer Viladomat 94, 08015, Barcelona
935316687
Dilluns - Divendres 10:00 a 14:00 i 16:00 a 20:00 Dissabtes 10:00 a 14:00
Enllaços
Newsletter